Puunhoidon osaamista Etelä-Suomessa

Touran Puu-apu Oy tarjoaa puunhoitoa rakennetussa ympäristössä koko Etelä-Suomen alueella. Autamme pitämään ympäristön siistinä ja turvallisena esimerkiksi puiden hoitoleikkausten avulla. Palvelumme kattaa myös puiden kaadot ja puiden kuntoarvioinnit.

Ota yhteyttä

Miksi puustoa on hyvä hoitaa?

Puut sitovat itseensä hiilidioksidia ilmakehästä ja vapauttavat happea. Ne tarjoavat elinympäristön lukuisille eläin- ja kasvilajeille ja edistävät siten luonnon monimuotoisuutta. Puut tekevät ympäristöstä myös viihtyisämmän ihmisille, olipa kyse sitten pihasta tai esimerkiksi puistosta. Ne tarjoavat varjoa ja suojaa auringolta ja tuulelta.

 

Puut tarvitsevat hoitoa pysyäkseen hyvässä kunnossa. Puita on esimerkiksi leikattava, jotta ne pysyvät muodossaan ja terveinä. Arboristimme auttavat hoitamaan puita rakennetussa ympäristössä. Ota yhteyttä, niin autamme sinua tekemään kestäviä ratkaisuja.

Kysy lisää!

Miten puita hoidetaan?

Hoidon avulla pystymme parantamaan puiden kasvuolosuhteita ja edistämään puuston terveyttä. Puunhoitotöihin rakennetussa ympäristössä kuuluvat esimerkiksi puiden tarkastus, puiden hoitoleikkaus, lannoitus, taimien istutus sekä tautien ja tuholaisten torjunta. Joskus puu voi olla vaurioitunut ja aiheuttaa vaaraa ympäristölle, jolloin se on kaadettava.

 

Puiden hoitoa tarvitaan istutuksesta alkaen puun koko elinkaaren ajan. Hoitotoimenpiteet vaihtelevat puiden iän ja tilanteen mukaan. Arboristimme osaavat hoitaa puita oikealla tavalla. Autamme mielellämme − ota yhteyttä!

Katso yhteystiedot tästä

Puiden hoitoleikkausten osaamista

Puiden kasvua voidaan ohjata hoitoleikkausten avulla. Usein puut kasvavat suuremmiksi kuin tila sallii, ja niiden kasvua joudutaan ohjaamaan ja oksia typistämään.

 

Nuoret, hyväkuntoiset puut kestävät oikein tehtyjä leikkauksia ja paikkaavat haavakohtia. Vanhoja puita ei enää varsinaisesti hoitoleikata, vaan niistä poistetaan kuivia ja huonokuntoisia oksia.

 

Teemme hoitoleikkaukset maasta käsin tai kiipeilemällä. Kiipeillen tapahtuvissa hoitoleikkauksissa käytämme valjaita, köysiä ja muita varusteita, jotka tekevät työstä turvallista. Estämme raskaita oksanhaaroja repeämästä latvustuennan avulla. Oikein tehdyllä tuennalla voidaan lisätä puun elinikää kymmenillä vuosilla.

Puiden kuntoarviointi
Puhelinkuvake

Tarjoamme puunhoidon asiantuntemusta Etelä-Suomen alueella. Ota yhteyttä arboristeihimme!

Yhteystiedot