Puiden kaadot eri menetelmillä Etelä-Suomessa

Touran Puu-apu Oy tekee puiden kaadot vahvalla ammattitaidolla ja turvallisesti Etelä-Suomen alueella. Kaadamme puut tilanteeseen parhaiten soveltuvalla menetelmällä. Lopuksi pilkomme puut asiakkaan toiveiden mukaisesti, ja tarvittaessa huolehdimme myös hakkuutähteiden kuljetuksesta tai haketuksesta paikan päällä.

Ota yhteyttä

Milloin puu kannattaa kaataa

Puu voidaan joutua kaatamaan metsänhoidollisista syistä, esimerkiksi lahovian tai puiden harvennustarpeen takia. Kun huonokuntoiset tai liian tiheään kasvavat puut kaadetaan pois, paranevat metsän ja sen puuston elinolosuhteet.

 

Toisinaan puita kaadetaan myös muista syistä: esimerkiksi liian lähellä rakennusta, pihaa tai tietä kasvava puu voi aiheuttaa turvallisuusriskin ihmisille tai ympäristölle. Joskus pihasta halutaan poistaa sitä varjostavia puita. Mikä tilanteesi onkaan, ammattilaisemme tekevät kaatosuunnitelman ja kaatavat tarvittavat puut turvallisesti.

Puiden kuntoarviointi

Suorakaadot avoimissa paikoissa

Suorakaato on yksi yleisimmistä puiden kaatomenetelmistä, ja se sopii hyvin puille, jotka kasvavat avoimissa paikoissa, joissa niiden kaataminen ei aiheuta vaaraa ympäröiville puille tai muulle ympäristölle.

 

Suorakaato on yksinkertaisin tapa kaataa puita, ja se tuleekin asiakkaalle usein edullisemmaksi. Kaadossa voidaan käyttää apuna työköysiä, vaijeritaljaa tai kaatotunkkia. 

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Puun kaadot muilla menetelmillä

Aina puiden kaataminen vapaasti ei ole mahdollista lähellä olevien rakennusten, sähkölinjojen tai muiden esteiden takia. Näissä tapauksissa voimme kaataa puut osissa kiipeillen tai nostokoriauton avulla.

 

Kiipeillen tehtävä kaatotyö tulee yleensä edullisemmaksi yksittäisiä puita kaadettaessa. Nostokoriautosta on hyötyä, jos kaadettavia puita on enemmän. Kaadon hintaan vaikuttaa muun muassa puun koko, kaatotapa ja työn vaikeusaste.

Kysy hinta-arviota
Puhelinkuvake

Teemme puiden kaadot turvallisesti Etelä-Suomen alueella.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!